profiel

OVER MIJ

So Hum. Ik Ben.

Mijn naam is Marinke Oud. Ik ben getrouwd met Tjerk en trotse mem van twee kinderen, zoon Feije (2016) en dochter Dieke (2018). Ik kom uit een traditioneel gezin met een vader, moeder, zusje en broertje. We zijn opgegroeid in Aldtsjerk. Na mijn middelbare school ben ik na enige twijfel Rechtsgeleerdheid gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het mensenwerk en het puzzelen trok me in deze studie aan. Toch bleek dat in de praktijk niet helemaal een geschikte omgeving voor mij. Na het afstuderen heb ik diverse banen gehad in zowel de overheidssector als het bedrijfsleven. Ik ben mijn werkgevers erg dankbaar dat ik er heb mogen werken en veel heb mogen leren. Nu, en ook al toen, voelde het nooit helemaal passend. Na de geboorte van mijn zoon is mijn spirituele kant zich in stroomversnelling gaan ontwikkelen. Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het helemaal niet. Het is juist met beide benen op de grond gaan staan en jezelf als persoon ten diepste leren kennen. Niet steeds meer ‘in het hoofd’ verblijven. Weten wie ik ben en wat ik wil, bij mezelf blijven en daarin ook grenzen aangeven. Het leven ten volste durven leven. HSP, Hoogbegaafdheid, ik houd niet van labels en hokjes, maar ik herken me in heel veel kenmerken van deze twee.

Nu is het tijd om met mijn hart en ook steeds meer met mijn intuïtie aan het werk te zijn. De ruimte te nemen om mijn eigen bedrijf te leiden. Dat wat ik zelf heb gemist in mijn opgroeien, op scholen/studie/werk, dat wil ik heel graag aan mensen van jong en oud meegeven. Hen bijstaan in hun eigen (bewustzijns)ontwikkeling. Niet alles hoeft volgens de standaard gebaande paden, regels of structuren te gaan. En: Je bent goed zoals je bent.

Zo geef ik nu meditatietrainingen (of noem het relaxlessen / ontspanningslessen) aan kinderen en jongeren, zodat zij op een speelse wijze hele mooie manieren leren om dicht bij zichzelf te blijven en de rust in hun zelf weten te vinden. Een prachtig cadeautje dat ze voor de rest van hun leven bij zich dragen. Zeer binnenkort start ik met Yoga Nidra voor volwassenen!

Gezin

Naast de rust en de natuur houd ik ook erg van activiteit en avontuur. Ik ben gek op spelletjes. Meest gefascineerd ben ik over mensen, kinderen, vrouwen, energie, zwangerschap, geboorte en systeemwerk. Eigenlijk allemaal onderwerpen die zijn gelinkt aan het leven. En hoe leef jij je leven? Maar ook: waarom gedraagt een kind of volwassene zich zo? Wat zit er achter? Ik geloof in de innerlijke en pure goedheid van de mens.

Opleiding:

Rechtsgeleerdheid richting Strafrecht en privaatrecht. Ik heb begin 2019 de verkorte beroepsopleiding kindermeditatiedocent van Rosalinda Weel afgerond. Daarnaast zit ik nu in het eerste lesjaar van de tweejarige healing/levenscoach opleiding bij Levensschool Esther van der Werf. Hopelijk mag er nog heel veel ontwikkeling volgen, want het is allemaal zo bijzonder. En wie weet, misschien combineer ik straks beide werelden met elkaar. Terug naar het (straf)recht, maar dan vanuit een hele andere invalshoek en ervaring.